שמני בסיס מופקים מצמחים, אשר לרבים מהם תכונות מרפא. שמנים אלו מופקים מזרעים, גלעינים גרעינים ואגוזים, המכילים כמויות גדולות של שמן (לדוגמא – שמן זרעי דלעת, שמן זית, שמן זרעי ענבים, שמן סויה, שמן פשתן, שמן שומשום, שמן שקדים וכיוב’). השמן מופק בתהליך של ריסוק הזרע וסחיטה של השמן.
יש חשיבות גדולה למיצוי השמן בתהליך קר הקרוי כבישה קרה, ללא חימום העיסה וללא הוספת ממיסים כימיים. בתהליך כזה נשמרים הערכים החיוניים הטבעיים של השמן, ולכן אנו מקפידים על שימוש אך ורק בשמנים שהופקו בדרך זו.
דבר נוסף לו נדרשת הקפדה יתרה זה שימוש בשמנים שלא התחמצנו. כאשר שמן מתחמצן הוא מאבד את יתרונותיו הבריאותיים, ריחו ומרקמו משתנים והוא לא ראוי לשימוש בתכשירים קוסמטיים וסבונים טבעיים.
מושג חשוב נוסף להבנת איכות החומרים שנכנסים לסבון הוא ‘סופר פט’. זהו שמן / חמאה צמחית שהם בעצם שרשראות של חומצות שומן. הסופר פט הוא השמן שאני מוסיפה בסוף תהליך יצירת הסבון, אחרי שנוצרת אמולסיה (חיבור הפאזה המימית לשומנית) ותחילת תהליך הספוניפיקציה (סיבון). לאחר השלמת החיבור בין שמני הבסיס והסודה קאוסטית, כל השומן שיכנס אל האמולסיה יישאר כפי שהוא – חומצות שומן. החשיבות בזה היא האיכות הנוספת שניתנת לסבון מלבד ניקיון.
לדוגמה, אם אני מוסיפה שמן חוחובה לסבון כסופר פט אקבל בסבון את האיכויות המיטיבות של שמן החוחובה וכן הלאה.
לקריאה נוספת על שמני בסיס לחצו כאן